3 redenen waarom peulvruchten goede vleesvervangers zijn

waarom peulvruchten goede vleesvervangers zijn

3 redenen waarom peulvruchten goede vleesvervangers zijn

Misschien heb je er nooit lang over nagedacht waarom bekijk goed voor je zijn, behalve dat ze goed zijn voor je lichaam en helpen bij constipatie. Studies hebben zelfs aangetoond dat peulvruchten buitengewoon gunstig zijn als het gaat om het omgaan met constipatie. Wat nog interessanter is, is dat niet alleen het spijsverteringssysteem kan worden geholpen met het gebruik van peulvruchten, maar het hele lichaam. Ze bevatten veel vezels waardoor we ons vol voelen, ze zijn buitengewoon gezond voor ons en ze hebben een lage glycemische index (een indicator van de spijsvertering) en vormen daarom geen risico voor onze bloeddruk. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn veel peulvruchten ook rijk aan eiwitten, die kunnen helpen bij het opbouwen van spieren. Er zijn dus veel goede redenen om elke keer dat u voor een maaltijd gaat zitten de overstap te maken van rundvlees en kip naar een kom met gemengde groenten.

Een van de belangrijkste redenen waarom peulvruchten goed voor je zijn, is omdat ze veel minder ruimte in je maag innemen dan vlees. Omdat ze uit planten komen, veroorzaken ze geen maagklachten zoals al het bewerkte voedsel dat we constant krijgen geserveerd. Velen van hen hebben ook een veel lagere glycemische index dan vleesvervangers, dus dit betekent dat je de bloedsuikerspiegel niet snel laat crashen of snel honger hebt nadat je ze hebt gegeten. Ten slotte zijn ze erg veelzijdig. Je kunt er de hele dag mee koken, voeg ze gewoon toe aan soepen, stoofschotels, ovenschotels en sauzen, en je kunt nog steeds genieten van smakelijke en gezonde maaltijden zonder je zorgen te maken over gewichtstoename.

Je vraagt je misschien af wat voor soort vlees je moet kopen. Gelukkig zijn peulvruchten goed voor je, zolang je de rotzooi maar vermijdt. De meest gezonde soort die je zou moeten kopen, zijn zwarte bonen, die ook veel vezels en eiwitten bevatten, waardoor ze uitstekende voedingskeuzes zijn voor een gezond vegetarisch dieet. Of, als je liever een meer gekookte smaak hebt, probeer dan bruine rijst, die meer vezels bevat dan witte rijst en ook heel gezond is. Om gezond voedsel te vinden dat heerlijk smaakt en ook goed voor u is, kunt u online winkelen, waar u een heleboel nieuwe en verschillende manieren kunt vinden om gezond voedsel te bereiden en te eten.

Site bezoeken voor meer info: valledelsole.nl

Related Posts