Botulinetoxine Medisch

Effectief tegen overmatig transpireren, bepaalde vormen van migraine, spierspanningshoofdpijn en tandenknarsen

Overmatig transpireren
Veel mensen hebben last van overmatig transpireren. Een botox behandeling tegen transpiratie kan dan uitkomst bieden. Botox blokkeert tijdelijk de werking van de zenuwen die zweetklieren prikkelen waardoor de klieren geen of minder zweet produceren. De zweetproduktie in het behandelde gebied neemt hierdoor af of stopt geheel. U krijgt een aantal prikjes per oksel.

Spierspanningshoofdpijn
Spierspanningshoofdpijn is een veel voorkomende klacht. Het is vaak zeer lastig om de exacte oorzaak te achterhalen. Wel zijn er aanwijzingen dat verhoogde spanning in spieren een rol kan spelen. Door botox in het voorhoofd te spuiten ontspannen de spieren zich en verdwijnt vaak de spanning in het hoofd, nek en schouders.

Tandenknarsen
Bij tandenknarsen wordt botox ingezet om de spierspanning in de kauwspieren te verminderen door middel van kleine prikjes in de kauwspieren. Eventueel kan deze behandeling nog geoptimaliseerd worden met een anti-knarsbitje voor thuisgebruik.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen met een medische botox behandeling? Neem gerust contact op of plan direct een afspraak in.

TERUG NAAR BOVEN