Micro-needling

microneedlingFijne lijntjes en rimpels, acne littekens, pigmentvlekken, vergrote poriën, zonbeschadigingen

Bij micro-needling wordt de lederhuid licht geprikkeld met zeer fijne naaldjes. Dit stimuleert de celdeling en aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid sterker, soepeler, egaler en dikker wordt.

Bij Hundepool Clinic maken we gebruik van CIT (collageen inductietherapie). Een methode waarbij met behulp van de enterpen vibrerend microscopisch kleine gaatjes in de huid gemaakt worden. Hierdoor komen huideigen groeifactoren vrij in de huid die de aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel) stimuleren. Tevens kunnen er diverse tussenstoffen(bv hyaluronzuur) worden gebruikt om het effect te versterken. De Enterpen is een nieuwe vorm van Medische Micro Needling en is zeer geschikt voor het verstevigen en vernieuwen van de huid.

Resultaten enterpen
  • Gladdere huid
  • Stralende, frisse en egaal gekleurde huid
  • Verfijning van grove porien
  • Verminderen van fijne lijntjes
  • Verbeteren van de huidstructuur
  • Vermindering van acne littekens
  • Gladder maken van operatieve littekens.

Behandeling
De behandeling kan licht prikkelend aanvoelen. De behandeling duurt 20-30 minuten.

Na de behandeling
Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er na de behandeling wat roder uitzien en licht prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal enkele uren na de behandeling afnemen de roodheid kan enkele dagen aanblijven. Ook kan enkele dagen na de behandeling sprake zijn van zeer milde korstvorming. Na 1 tot 2 weken laten de korstjes vanzelf los en wordt de nieuw gevormde huid zichtbaar.

4 uur na de behandeling mag u de huid reinigen met een cleanser. Wij raden u aan het behandelde gebied niet te harsen of te epileren tijdens de behandelkuur. Voorkom heet douchen, sauna, zwemmen en baden gedurende de eerste 24 uur na de behandeling. Bescherm het gebied tot 4 weken na de behandeling goed tegen de zon met een beschermingsfactor.

Microneedling voor-en-na

Wanneer kan ik effect zien en hoe lang blijft het effect zichtbaar?
Het aanmaak proces van elastine en collageen heeft tijd nodig. Na gemiddeld 2 tot 4 weken zullen de eerste huidverbeteringen zichtbaar zijn. Het verbeteringsproces in de huid kan zelfs tot 6 maanden aanhouden. Voor een optimaal resultaat kunnen er meerdere behandelingen nodig zijn met een interval van 2–6 weken.

Meer weten over microneedling en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact op of maak een afspraak.

TERUG NAAR BOVEN