Peelings

Acne, acne littekens, hyperpigmentatie, pigmentvlekken, onregelmatige huidstructuur, grove poriën, anti-aging, fijne lijntjes
Peeling is een populaire behandeling van huidproblemen. Bij een peeling worden de oppervlakkige huidlagen verwijderd en wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd.

De huid wordt egaler, krijgt een stralende teint, fijne lijntjes vervagen en de huid voelt glad aan. Er zijn oppervlakkige peelings (glycolzuur peeling) en peelings die diep in de huid werken (TCA peeling).

Behandeling
Voor een peeling behandeling vindt er een intake gesprek plaats. Tijdens dit gesprek worden uw specifieke wensen doorgenomen waarna afhankelijk van het huidprobleem bepaald wordt welke peeling voor u het beste resultaat zal geven. De behandeling duurt gemiddeld 30 minuten. Tijdens de behandeling kunt u, afhankelijk van het soort peeling, een warmte sensatie ervaren met een lichte prikkeling. Na het neutraliseren van de peeling tijdens de behandeling verdwijnen deze gevoelens. Na de behandeling voelt de huid vrijwel normaal aan.

Na de behandeling
De huid zal na de behandeling gaan vervellen. De mate van vervelling is afhankelijk van de diepte van de peeling en de individuele reactie op de behandeling. Na 1 week is dit proces voorbij en heeft u een nieuwe, stralende huid gekregen. 4 uur na de behandeling mag u de huid reinigen met een cleanser. Wij raden aan het behandelde gebied niet te harsen of epileren tijdens de behandelkuur. Voorkom heet douchen, sauna, zwemmen en baden gedurende de eerste 24 uur na de behandeling. Bescherm het gebied tot 4 weken na de behandeling goed tegen de zon met een beschermingsfactor.

Wanneer kan ik het effect zien?
De meeste mensen zien al na de eerste behandeling dat de huid er stralender en rustiger uitziet. Een peeling kan eenmalig als ‘tussendoor oppepper’ voor de huid worden gebruikt. Voor een optimaal resultaat is het volgen van een kuur aan te bevelen (3-4 behandelingen) met een tussenpoze van 2–3 weken. Bij een zwaardere (TCA) peeling volstaat veelal slechts één behandeling.

Bij Hundepool Clinic werken we met Filorga Glycolic en Lira Clinical, bekend om hun uitzonderlijke resultaten op het gebied van huidverzorging en verbetering. Het zijn milde, zachte peelings, ook zeer geschikt voor de gevoelige en donker gekleurde huid. Tevens geven deze peelings minder irritatie door STC, peptiden en anti-oxidanten.

Heeft u wensen voor een peeling behandeling? Stel uw vraag of plan online een gratis intake-afspraak in via het formulier.

TERUG NAAR BOVEN