Grove poriën

Poriën zorgen voor de verspreiding van talg, waardoor de huid soepel en beschermd blijft. Grove poriën zijn zichtbare, vergrote poriën in het gezicht. Als u vergrote poriën heeft, kan dit meerdere oorzaken hebben. Zo kunnen de poriën verstopt raken door dode huidcellen, make-up en crèmes, waardoor ze steeds meer uitrekken en zichtbaar worden, maar de belangrijkste invloeden zijn nog altijd erfelijkheid en huidveroudering.

BEHANDELINGEN TEGEN GROVE PORIËN
Definitief grove poriën verwijderen is helaas niet mogelijk, maar er bestaan wel degelijk behandelingen die de poriën langdurig kleiner en minder zichtbaar maken. Hieronder leest u welke behandelingen mogelijk zijn om grove poriën te verkleinen, te verminderen en tijdelijk zelfs te laten verdwijnen.

Micro needling

microneedling
Bij deze behandeling worden, met minuscule vibrerende naaldjes die de huid perforeren, de natuurlijke groeifactoren van de huid aangewakkerd waarmee de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd. Hiervan wordt de huid voller, steviger en elastischer en krijgt het een fijnere structuur met als gevolg dat de poriën verkleinen en aanzienlijk minder zichtbaar zijn.


Hoe vaak, hoe snel en hoe lang resultaat?

Voor een optimaal resultaat raden wij drie behandelingen per 2-3 weken aan. Binnen 1 tot maximaal 3 weken zijn de effecten al zichtbaar en dit houdt ongeveer 6 maanden aan.

Peelings

peelings
Ook bij peelings wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd, alleen gebeurt dat bij een peeling door het verwijderen van oppervlakkige huidlagen. Er wordt hiervoor een speciale vloeistof op het gezicht aangebracht waarin bepaalde zuren actief de huid doen vervellen. De aanmaak van collageen wordt hierdoor gestimuleerd wat ervoor zorgt dat uw huid er weer egaler, strakker en jonger uitziet.


Hoe snel en hoe lang resultaat?

Direct na de behandeling ziet u al verbetering van de huid, maar het aanmaken van nieuwe huidlagen en collageen kan tot een maand duren. Hoe lang de resultaten zichtbaar blijven, hangt volledig af van de gebruikte peeling. De verschillende typen peelings zijn dusdanig uiteenlopend dat er geen algemeen geldend gemiddelde periode voor staat. Wanneer u een peeling wilt laten doen, kunt u hier tijdens uw intakegesprek naar informeren.

Afspraak maken
Wilt u meer informatie over de beschikbare behandelingen en heeft u behoefte aan deskundig advies over welke behandeling het beste bij u past? Neem dan vrijblijvend contact op met Hundepool Clinic of maak direct een afspraak.