Rimpels

Lijntjes, rimpels en huidplooien ontstaan wanneer onze huid zijn elasticiteit verliest. Stress, zon en een ongezonde leefwijze kunnen dit proces versnellen en de zichtbare effecten versterken. Rimpels kunnen de huid dusdanig tekenen dat uw uitstraling erdoor verandert. U kunt hierdoor ouder lijken of somber overkomen, terwijl u zich helemaal niet zo voelt.

BEHANDELINGEN RIMPELS
Voor de tijdelijke of langdurige vermindering en verwijdering van rimpels, bestaan meerdere behandelingen die onderling verschillen in duur, snelheid, frequentie, effectiviteit en prijs. Om u een goed idee te geven van de mogelijkheden, hebben we alle behandelingen die wij aanbieden voor het verminderen of verwijderen van rimpels voor u op een rijtje gezet:

Filler

fillers
Bij lijntjes en rimpels die worden veroorzaakt door huidveroudering, wordt een injecteerbaar vulmiddel op basis van hyaluronzuur toegediend. Deze stof heeft als eigenschap dat het vocht en vet vasthoudt, waardoor de huid volume en stevigheid krijgt.

Hyaluronzuur is een stof die van nature voorkomt in ons lichaam, maar vanaf je dertigste in steeds mindere mate waardoor de huid verslapt en rimpels ontstaan. Hyaluronzuur-bevattende injectables keren dat huidverouderingsproces tijdelijk om, waardoor u een frissere uitstraling en een zichtbaar jongere huid krijgt.

Hoe snel en hoe lang resultaat?
Het effect van een injectable behandeling is direct zichtbaar en houdt lang aan; gedurende 6 tot 12 maanden. De zichtbaarheid zal op den duur minder worden en verdwijnen. Voor behoud van een optimaal resultaat kunt u de behandeling zonder risico’s herhalen.

Botulinetoxine

botulinetoxine
Voorhoofdrimpels en kraaienpootjes ontstaan door onze mimiek en de onbewuste aanspanning van spieren. Wanneer de spier die de rimpel veroorzaakt met botulinetoxine wordt geïnjecteerd, zal de spier zich ontspannen waardoor de rimpel vervaagt of zelfs verdwijnt.


Hoe vaak, hoe snel en hoe lang resultaat?

De effecten van botulinetoxine zijn al na enkele dagen zichtbaar, maar na 2 weken is het optimale resultaat bereikt. Na 4 maanden neemt het resultaat af en verdwijnt. Wanneer de behandeling in het begin vaker wordt herhaald, zal het resultaat ook langer aanhouden.

Liquid facelift

liquid facelift
Wanneer u zowel rimpels door verslapping van de huid als door spieraanspanning heeft, kunnen wij de behandelingen voor beide soorten rimpels combineren. De door spieren veroorzaakte rimpels injecteren wij met botulinetoxine en de overige rimpels en oneffenheden worden ingespoten met een filler op basis van hyaluronzuur.


Hoe snel en hoe lang resultaat?

Doordat gebruik wordt gemaakt van verschillende injectables, zijn sommige effecten direct zichtbaar en andere pas na enkele dagen. Ook de duur van het resultaat varieert, afhankelijk van de toegediende producten zal dit tussen 4 en 12 maanden zijn.

Micro needling

microneedling
Tijdens deze behandeling maken we gebruik van de Enterpen: een cluster van heel kleine naalden met vibrerend omhulsel. Met de Enterpen maken we een heleboel minuscule gaatjes in de gebieden waar de huidverouderings verschijnselen zijn ontstaan. De behandelde huid reageert hierop alsof het beschadigd is en zal automatisch het herstel in gang zetten met de aanmaak van collageen en elastine.

Collageen speelt een grote rol bij het strakker, voller en steviger worden van de huid. Rimpels zullen daardoor ook vervagen of verdwijnen en de verzakte huid wordt vanzelf strakgetrokken en opgevuld.

Hoe vaak, hoe snel en hoe lang resultaat?
Binnen 1 tot 3 weken is het effect van de huidverjonging zichtbaar. Voor een optimaal resultaat wordt geadviseerd om, na de eerste keer, de behandeling nog twee keer te herhalen met telkens 2-3 weken tussen de behandelingen. Dit resultaat houdt ongeveer 6 maanden aan.

Peelings

peelings
Bij een peeling worden de bovenste huidlagen verwijderd om de aanmaak van collageen te stimuleren, wat voor een verjonging en verbetering van de huid zorgt. Er bestaan verschillende gradaties in peelings oplopend van oppervlakkig tot zeer grondig, voor uiteenlopende huidcondities. Tijdens deze behandeling wordt een speciale vloeistof met actieve bestanddelen op het gezicht aangebracht, waardoor de opperhuidlagen loslaten.

Hierdoor zal de huid zichzelf herstellen door nieuwe huidlagen en collageen aan te maken. Nadat het herstelproces is voltooid, zal de huid er frisser en rustiger uitzien en zijn fijne rimpels vervaagd of zelfs verdwenen.

Hoe snel en hoe lang resultaat?
Direct na de behandeling ziet u al verbetering van de huid, maar het aanmaken van nieuwe huidlagen en collageen kan tot een maand duren. Hoe lang de resultaten zichtbaar blijven, hangt compleet af van de gebruikte peeling. Vraag gerust tijdens uw intakegesprek wat voor u geldt.

Skinbooster

Skinbooster
Een skin booster behandeling is bedoeld om de verouderde huid zichzelf op natuurlijke wijze te laten herstellen. Dit wordt bereikt door de lichaamseigen stof hyaluronzuur in mini-reserves onder de huid te injecteren. Deze methode zorgt ervoor dat de huid langdurig van binnenuit continu gehydrateerd blijft en er stralend uit blijft zien. De huid wordt voller, steviger en fijne lijntjes, rimpels en oneffenheden zullen sterk vervagen of verdwijnen.

Hoe snel en hoe lang resultaat?
Twee weken na de skinbooster behandeling zie je al het effect, het optimale resultaat is na ongeveer 6 weken zichtbaar. De resultaten houden lang aan, gemiddeld 2 tot 15 maanden.

Maak een afspraak
Wilt u weten wat voor u de mogelijkheden zijn? Maak dan direct een afspraak voor een consult via ons contactformulier. Tijdens uw intakegesprek krijg u een deskundig advies afgestemd op uw huidconditie en persoonlijke wensen.