Wat is Litecoin?

Wat is Litecoin?

Litecoin, een peer-to peer-cryptocurrency, is een open source-protocol en peer-to peer-softwareproject gelanceerd onder de MIT/X-cryptografielicentie. Litecoin was aanvankelijk een vroege bitcoin-concurrent, of fork, beginnend in oktober 2021. In eenvoudige technische termen lijkt Litecoin op Bitcoin, of lijkt het er ongeveer op, behalve dat Litecoin een lagere verwerkingssnelheid heeft dan de laatste. Toch geven veel mensen de voorkeur aan de hogere transactiesnelheid van Litecoin boven die van de eerste.

 <a href= ” style=”max-width:40% max-height:352px; margin:0px 10px; height:auto; width:auto;”>

Litecoin verschilt van andere cryptocurrencies voornamelijk door het gebrek aan betrokkenheid bij het digitale activum van de mainchain. In tegenstelling tot in het verleden, toen alle bitcoins werden gedolven door hashcodes, werkt litecoin met een speciaal algoritme waarbij alle transacties alleen binnen het openbare Litecoin-netwerk worden verwerkt. Dit maakt het anders dan andere cryptosystemen, aangezien de meeste afhankelijk zijn van de hashcode-technologie, die niet langer actief is in de wereld van internettoepassingen.

Vanwege deze afhankelijkheid van het hashcode-systeem, vertrouwt litecoin sterk op een mijnalgoritme dat het Scrypt + Lite Mining-algoritme wordt genoemd. Dit is een van de meer populaire methoden van Litecoin-mining vanwege de lange en winstgevende periode waarin het winstgevend is geweest voor miners. Dit type mining vereist bijna CPU-kracht van de persoon die de mining doet, maar omdat er niet zoveel berekeningen of data-hashes per seconde moeten worden verwerkt, vereist het helemaal niet veel kracht. Als gevolg hiervan kan de stroomsnelheid die wordt gebruikt voor Litecoin-mijnbouw lager zijn in vergelijking met sommige andere munten.

Klik hier: https://bitcoinmeester.nl/

Related Posts